Site icon Eveliisi eluviis

Pärast saunaõllesid julgelt autorooli

Advertisements

Igal hommikul kuulen ma tööle sõites liiklusuudistest kui mitu joobes juhti jälle ööpäeva jooksul roolist tabati. Eiole üks või kaks, üleeile oli see arv näiteks üheksa. Üheksa! See on täiesti ebanormaalne.

Järgmiseks kuulen ma teiselt raadiokanalilt alkomeetri reklaami. Alkomeeter on vajalik asi, nõus. Rohkem inimesi nagu liiklusuudistest võib järeldada, peaksid endale vähemalt alkomeetri soetama, kui ei suuda niisama mõista, et pikale veninud pidu ei ole veel verest lahtunud, küsimus pole üldse selles. Mulle jäi tohutult kõrva kriipima see sõnum. Või lausestus pigem. Sõnum oli muidugi, et enne rooli istumist kontrolli alkomeetriga, aga nii jabur dialoog oli mu meelest:

“Õhtul on saunapidu, tuled ka? 

“Kuule ei saa, pean õhtul koju minema ja siis jääb pidu poolikuks.”

“Ah ära muretse, mul on Firma X alkomeeter, saad saunaõlle ära juua ja siis rahuliku südamega autorooli istuda!”

Võimalik, et viga ongi minus, aga esiteks jäi mulle kõrvu kumama vaid lause “joo ja istu rooli” ja teiseks mõte, et kui tahad sauna tulla siis PEAD jooma. Ma saan aru, et alkomeetri reklaamis ei oleks saanud öelda, et kle sa võid “Kellukest” ka juua, aga oleks ju võinud selle reklaami kuidagi teisiti lahendada kui et “joo ja istu rooli”?

Exit mobile version