I have a dream!

Täpselt nii oligi, et nägin mina unes, et me vahetasime ülemisel korrusel toad ära. Ida sai meie magamistoa ja meie tema toa. Tundus nii geniaalne ja lihtne teostada. Marek püüdis mind küll ümber veenda, mitte selle pärast et ta oleks mõtte vastu olnud, vaid seepärast, et ta teadis, millise töö see endaga kaasa toob, kuid lõpuks hakkas talle ka mõte meeldima. Nii me veetsimegi nädalavahetuse ülemist korrust ümber tõstes. Või kui aus olla, siis mina ja Ida aitasime segaduse tekitada ja Marek jäi meie uut magamistuba pahteldama ja värvima.

Samal ajal käisime meie Uue Maailma Tänavafestivalil. Sain kokku oma pinginaabriga, ikka veel pean ma teda üheks oma parimaks sõbrannaks. Kohtume küll harva, aga alati on soe tunne teda näha. Nägin hiljuti Facebookis just üht pilti ringlemas, kus kirjas, et kas pole mõnus kui sul on sõbranna, kellele ütled lihtsalt “kas mäletad?” ja siis naerate ohjeldamatult. Nii on meiega ka. Kõndisime UMF-il mööda saunavihtadest, Pips küsis “kas mäletad?” ja mõlemad hakkasime naerma. Lapsepõlv tuli täiega meelde.

Pühapäeva õhtuks saime endisesse Ida tuppa – peale 11 aastat – ka põrandaliistud pandud. Tegelikult on mu maitse muidugi selle ajaga muutunud ja tahaks teistsuguseid, aga kooner minus ei luba uusi liiste osta kui kodus on kasutamata liistud olemas. Pealegi olid need nii umbes kuus aastat nukralt toanurgas oodanud, et kuna nende aeg tuleb. No nüüd tuli. Ja teate, kuigi nüüd on natuke lisaremonti teha, siis mul on hea meel, et mul see paganama uni oli. Esiteks tõepoolest on loogilisem kui Idal on suurem tuba ja meil väiksem tuba. Pluss on magamistuba nüüd värava poole ja on näha ja kuulda kui keegi tuleb. Lisaks andis see hoogu ülemise korruse poolikud remonttööd nüüd lõpuks ära teha. “Aga selleks peate te Idaga jalust ära minema Norra!” ütles Marek.

Juba kahe nädala pärast läheme. Aga Marek tuleb ka kaasa:D

Nägite me lubasime Skype´i ja Hugo ka meie lähedale? Karvad ajasid küll iiiiiilgelt närvi, aga pidasime hambad ristis nii kaua vastu, et pildi tehtud saaaks. 

PS: Kui keegi teab soovitada soodsat ja ilusat jalanõudekappi, siis ma olen all ears.

17 thoughts on “I have a dream!

  1. Tihti parimad ideed tulevadki eksprompt ja need tuleb kohe teostada. Kohe!
    Ah, ma unistan sellest, et saaks üldse maja sinnamaale, et oleks juba maja moodigi. Magamistoast ei julge veel unistadagi…Aga oktoobrikuus äkki juba õnnestub 🙂

    • Nojah, meil ongi tegelikult kõik parimad otsused sündinud nö lampi. Ja kui Marek kaasa läheb, siis saabki kohe tehtud ka. Muidu pole väga palju kasu, sest mul võivad küll mõtted ja ideed olla, aga oma kätekestega ei oska ma suurt midagi teha:(

  2. Saitegi Ida eraldi tuppa magama või? Mis valemiga? (Vabandan, kui oled sellest kirjutanud ja ma ise pole lihtsalt tähele pannud.)
    Las ma arvan – nüüd te olete kolmekesi selles pisemas toas…
    Ei, ma ei nori, mul on endal kah kaisulaps 🙂

    • Natuke nagu isegi saime. Selles mõttes, et talle kingiti mingi printsessi maja ja ta tahtis seal sees magada. Algul tundus meile, et on seal nagu kirbukaupmehe koer, aga siis vaatasime, et päris mõnus ja vahva pesa, et miks mitte. Nüüd on siis kokkulepe nii, et jääb oma toas magama ja võib tulla kuna iganes meie juurde. Üks kord tuli nii kohe, et ma ei olnud veel magama jäänudki, teine kord magas hommikuni.
      Vaikselt püüame seda kaisulast oma tuppa suunata, aga väga vägisi enam ei pinguta ka:)

  3. Su mustal kassil on ussid…. palju usse, saba näeb välja nagu roots.
    Osta ometi tava apteegist või loomakliinikust Cestal Cat ussitabletti ja tee vähemalt 2 kuuri
    10 päevaste vahedega.
    Ilmselt pole sa kunagi oma kassidele ussirohtu andnud.
    Väga räsitud ja vaevatud olemisega näeb välja see must kass taustal.
    Kui sul on juhtumisi 2 kassi, siis tuleb mõlemale teha kindlasti 2 kuuri.
    Sa ei tundu hooliv ja hoolitsev loomaomanik olema.

    • Tead, ma ütlen sulle ausalt, et sa oled IDIOOT! Miks? Esiteks on see kass beebist saati olnud “räsitud” olemise ja rootsust sabaga. Sai võetud varjupaigast kui tal oli lisaks ka silmapõletik, mida ravida. Teiseks sa ei saa öelda, et minu kassid ei saa ussitablette. KUI SA EI TEA! Ei tea, kas peaksin loomakliinikus tehtud ostude tšekkidest pilte tegema v paluma vetenaari, et palun tehke pilt kui ma oma oste teen.
      Mina nuud guugelda palun vanas blogis Skype pilte ja näed kui “rootsuna” ta võtsime. Andis varjupaik meile ussides looma???
      Pekki, kus mind ajavad närvi inimesed, kes midagi ei tea, aga targutavad. Ja sp ütlengi oled IDIOOT. Suurte tähtedega

      • Kah võimalik! Aga ajab ikka vihale küll kui keegi nii täpselt teab, kuidas ma KUNAGI loomadele rohtu ei anna jne jne jne. Et muu kallal pole enam võtta? Kas mu välimuse kommenteerimine on juba igavaks muutunud?

      • Esiteks su loom näeb välja VÄGA RÄSITUD ja teiseks sa ei tea loomapidamisest mitte midagi ja oled VASTUTUSTUNDETU IDIOOT! Miks? Esiteks Kui sa arvad et loomale kehtib terve elu kord või kaks antud ussirohi ja sellega ongi kõik. Esimeseks tõid näiteks, et kas sulle varjupaigast on antud usse täis loom, siis jah, ka varjupaigast saab ussitanud looma. Kuna tõid just selle näite, millal loom väidetavalt varjupaigas ussirohtu saanud on, tähendabki et sa ISE pole kassile ussirohtu andnudki. Selline sabaroots nagu sinu kassil on 99 protsenti juhtudel kui loomal on palju parasiite või paeluss, mis on veel eriti kurnav parasiit organismile. Paelussi saab kalast, lihast, hiirtest, lindudest. Paelussi ei saa väljutada tavaliste ussirohtudega vaid selleks on olemas eraldi ussirohi paelussile mida tuleb anda mitu korda. Kass võibki kanda paelussi oma organismis terve elu, vahest oksendavad selle välja, vahel on neil lausa mitu paelussi 2-4. Räsitud roots saba, nagu sinu kassil ongi märk sellest et kassil on PARASIIDID, sa sellest juba ükskord aru Ja terve elu on siis olnud parasiidid kui selline olnud. Terve kass ei näe selline välja nagu SINU KASS. Kas sa oled pime. Kas sul piinlik pole. Ilmselt mitte, sest sa oled IDIOOT.

      • FUCK YOU, ausalt ja häbenemata! Ma enam ei viitsi sel teemal rääkida. Tundub et on mingi seltskond inimesi, kes on pähe võtnud et nad teavad kuidas ma oma looma eest ei hoolitse, oma mehe peale karjun, olen kibestunud, pettunud elus ja kohutav inimene, idioot muidugi ka. So be it!

  4. Vaatasin kassi veelkord üle – jummala normaalne loom, mis siis, et saba roots. Mu kassid näevad umbes samasugused välja, aint sabasid neil pole ja mu pedantne poeg käib nendega regulaarselt arstil. Eriti roots nägi üks välja siis, kui 19-aastane peremees oli otsustanud talle kookosõli massaaži teha, olles eelnevalt guugeldanud, et võib küll :-). NIi et tõepoolest, las see loom nüüd olla…

    • Tegelikult me Skype’ i natuke sellepärast votsimegi, et ta oli selline nunnu “roots” ja Orkuti jätsime endale, sest ta oli kassipojana ka selline “hale äbarik”. Kutsusime teda “radiaatoriks” (alguses “akordioniks”, sealt tuli edasi “radiaator”) sest ta hoidis end kuidagi kortsus. Nüüd on sihuke uhke hoiaku ja karvkatte ning KOHEVA sabaga isakass, et hoia ja keela😊

      • Mina võtsin ka ühe oma kassidest just sellepärast, et ta oli pesakonna viimane äbarik ja keegi polnud teda tahtnud, samas olid tal niiiii ilusad silmad. Mõtlesime, et üks vüi kaks, mis vahet seal on. Viimased üheksa aastat on näidanud, et kaks kassi on hoopis parem kui üks kass.

  5. Meil üks kass näeb välja suht nagu Somaalia näljahädaline, aga võta sülle – paks ja raske. Sööb korralikult ja natuke on vorm ka kassi moodi juba siiski läinud. Alguses oli küll nagu rääbis 😀 Alles mingi 4-5kuune ka muidugi.

  6. Ma muud ei ütle, kui, et silorullid ei ole ronimiseks head – kile kipub purunema ja siis läheb sees olev silo hallitama ning söötmiseks enam ei kõlba. Tänavusel suvel, kui hein ja silo hingehinda maksavad, ei ole just talupidajal eriti rõõmustav 300 kilo loomasööta aia taha visata. Aga samas ma saan aru, et inimesed, kes sellega kokku ei ole puutunud, seda ei tea.

Leave a Reply