Sada kraadi külma, lumi ja kuiv nahk //Surviving Norwegian winter. Skin care.

Ma ei mäleta, kuna ma viimati nii palju lund nägin. Kui maja ees on Idakõrgused lumevallid, siis tegelikult kõik tänavaääred on põhimõtteliselt minuga ühte kõrgust vallidega ääristatud. Päris ulme! Ja lund lubati veel. Ma saan aru, et täiskasvanutel võib täitsa kõrini olla lumest, sest keegi peab ju parkimiskohti ja kõnniteid kühveldama, aga laste seisukohast ei saaks vist ideaalsemat talve olla. Külma on ka mõnusalt. Sada kraadi just ei ole, aga täitsa kuusteist miinuskraadi siiski.

Selliste talveilmade suurimaks miinuseks on minu jaoks, et mu nahk on täiesti kuiv. Käisin duši all ära ja tundsin, kuidas nahk oli kohe vastikult kriipivalt kuiv. Ilma niisutava kreemita ma Norra elada ei saa. Keha jaoks on mul vanad lemmikud EA Honey Drops ja üks täiesti tundmatu Poola kreem, aga näo jaoks olen ma erinevaid variante katsetanud.

Paar kuud tagasi puutusin ma lähemalt kokku Turblissiga. Turblissi maski teadsin ma juba ammusest ajast, kes ei teaks, aga teisi tooteid ei olnud ma kasutanud. Nüüd sai viga parandatud. Lemmikuks, nii minul kui Idal, sai sära andev rabavesi 24K kullaga. Peale lühikest kasutamist ei oska ma öelda, kas see niisutab, silub kortsukesi ja tõstab naha elastsust nagu reklaam lubab, aga kauni sära andis nahale küll. Idale meeldis toode ilmselgelt lihtsalt sellepärast, et see sädeles ja seda tohtis endale peale pihustada.

Aga tagasi kuiva naha ja Norra juurde.

2

Norra jaoks viskasin ma kosmeetikakotti kaasa sügavniisutava näoseerumi. Tegelikult pean ma aus olema ja ütlema, et ega ma nii taibukas ei olnud, et oleksin arvanud, et mul seda igapäevaselt vaja läheb, ma tahtsin sõbrannale seda proovida anda, aga jumal tänatud, et selle kotti viskasin.  Ma ei tea, kuidas ma selleta siin ellu jääks. Okei, muidugi ma liialdan veidi ja küllap ma sõbranna kosmeetikakotist mõne kreemi oleks leidnud, aga käsi südamel – kuiva naha parim sõber karges kliimas.

Boonuseks veel, et turvas toimib kortsuvastase hooldusena, kiirendab naha ainevahetust, ergutab ja elustab nahka, nii et pole ime, et see minu kosmeetikakotis kindla koha leidis. Mu kosmeetikakotis on väga vähe tooteid ja sinna on üsna raske pääseda;)

//

I can’t remember the last time I’ve seen that much snow. If the heaps in front of the house are as tall as Ida then the sides of the streets are edged with heaps that are basically my height. Out of this world, really! And they have forecasted more snow. I can understand why grown-ups are quite sick of snow because someone has to shovel out the parking spaces and pavements. But from a kid’s perspective, you couldn’t wish for a more idyllic winter. It’s chilly enough as well. Not exactly minus hundred but down to sixteen degrees below zero definitely!

The biggest downside of winter weather like this for me is my completely dry skin. I walked out of the shower and felt my skin itchingly dry . I couldn’t live in Norway without a good moisturiser. For my body I’m trusting my old favourites EA Honey Drops and a completely unknown Polish moisturiser. When it comes to my face, I have tried all sorts of different options.

A few months ago I was introduced to Turbliss more closely. Obviously I knew about their facial masks (who doesn’t!), but I hadn’t used any of their other products. I have now made up for that. One of mine and Ida’s favourites is Turbliss Illuminating Peat Water with 24K Gold. I haven’t used it for long enough to comment whether it moisturises, smooths the wrinkles and enhances the natural elasticity of the skin like it promises to do but it does give a nice glow to the skin! Ida obviously likes it mainly because it glitters and she’s allowed to spray it on her.

But back to Norway and dry skin.

Coming to Norway, I especially threw Turbliss Deeply Moisturising Face Oil into my vanity bag. I must admit that I actually wasn’t clever enough to think that I would need to use it daily here. I only wanted to bring it for a friend to try but thank goodness I grabbed it with me. I really don’t know how I would survive without it here. Alright, I might be slightly exaggerating and I probably would have found a moisturiser from my friend’s vanity bag but hand on heart, this face oil is honestly the best thing for dry skin in this crispy weather.

The fact that peat acts as anti-wrinkle treatment, speeds up the metabolism of skin, enlivens and rejuvenates the skin are all added bonuses! No wonder it’s found a place in my vanity bag. There aren’t that many products in that bag and it’s pretty difficult to get admitted 😉

3 thoughts on “Sada kraadi külma, lumi ja kuiv nahk //Surviving Norwegian winter. Skin care.

  1. Minu nahahoolduseks mõteldud kotis on jõhkralt tooteid. Mulle meeldib väga katsetada ja vaheldus. Niisutamiseks hetkel kasutusel Solarise Pillerkaare poest totsik kanepikreemiga, Konopka nahka pehmendav seerum (alla 4 euri Kaupsist).

    Turbliss on väga lahe. Sellega mässamine ja pidev turba piserdamine muutub mingitel hetkedel tüütuks. Eile katsetasin muidugi millegi veel “ekstreemsemaga”:
    https://www.kaubamaja.ee/mizon-dust-clean-up-deep-cleansing-mask-sugavpuhastav-naomask-25g-h0333142
    mis tegi täpselt seda mis lubatud ja veel enamgi, kuid…
    jah, ma teadsin, et tegu on mullimaskiga. Ei, ma ei teadnud, mida see endast täpselt kujutab. Lihtsalt mingi hetk ma avastasin et ma ei näe enam kangasmaski niigi pisikestest silmaaukudest välja, samuti ronisid tekkinud mullid ka ninna ja suhu. Üritades rajada nägemismeele taastamiseks teed silmadeni, läbi mitmesentimeetri paksuse vahukihi, sai pakendil lubatud “tolmueemaldavat efekti” tundma ka silmade õrn limaskest. Peegli ette jõudnuna oli nägu üüratult kohev ja valge, nagu lumememmel, keskel kiiskamas kaks punast piinatud silma. Tegelt see nägi ikka väga groteskne välja ja mul on hea meel et ma harrastasin seda üksi kodus olles, sest pole see rahva mälu nii lühike midagi. Mind oleks mäletatud kalli kaasa poolt läbi anekdootiliste lühijuttude, laulude, you name it, läbi aastate :))
    Aga ma ostan seda veel, või otsin midagi analoogset 🙂
    Tahaksin järgmisel palgapäeval soetada tooteid kus salitsüülhapet, C-vitamiini, uureat. Mitmed kandidaadid apteegist.

    Ja siis ilmselt on see piisavalt hea hinnaga, et võib lubada katsetamist:
    http://umami.ee/toode/kolme-oli-eliksiir/

    Lõhn oli tal imeliselt sensuaalne, mulle meeldis.

  2. Pingback: Reklaam. Puhas reklaam. Sest lihtsalt hea kraam. – estonianwithabackpack

Leave a Reply