Site icon Eveliisi eluviis

Peatage hullus!

Advertisements

Linnahall on aastaid olnud üks kole lagunev kivimürakas keset linna, mida kaunistab venekeelne “kunst”. Alates poppidest venekeelsetest väljenditest, mille tähendust ei teata kuni lihtsalt suvaliste kritseldusteni. Борис был здесь  ja Liina on lits. 

Kedagi pole need seganud. Koht ikka kutsunud inimesi seal fotosessioone tegema. Ma pole kuulnud, et Muinsuskaitseamet oleks kedagi seal taga ajanud või palunud seinasid pesta. Kõigil on lihtsalt suva olnud.

Ja siis kaetakse kole hall telliskivist tondiloss graffitikunstiga. Kohe on see midagi kohutavalt koledat, millest tuleb vabaneda. Ennekuulmatu, et keegi niimoodi üht ehitist “sodib”.  Kedagi tuleb karistada. Mis sellest, et avalikkus linnaruumi tekkinud kunsti pooldab. Keda see huvitab. Hoonete sodimine on keelatud. Seadusevastane. Kõik.

Ma saan aru,  et tegevuseks ei küsitud luba. Olgu. tehke projektijuhile trahv. Noomige teda. Aga ärge tegelege lauslollusega. Milleks see maha pesta? Kunstimaitse on inimestel erinev, kõigile ei pea ega saagi meeldida, kuid laias laastus on ju tegu siiski ägeda kunstiteosega. Ei riiva silma. Ei solva. Pigem kaunistab linnaruumi.  Sinimustvalge trepp on lihtsalt cool.

Koleda tondilossi asemel, mida linna külastavad turistid raudselt on aastaid käsi laiutades vaadanud ja mõelnud, mis värk on, on tekkinud moodne tänavakunst. Kas see tõepoolest on hullem kui niisama täissoditud seinad? Ei, ma ei usu, et värv ehitist lõhub. Hoone on niikuinii… vana, väsinud ja mäda. Fakk noh, te isegi ei ole suutnud ära otsustada, kas Linnahall taastada või maha lammutada ja nüüd on see graffiti kõige hullem asi, mis juhtuda sai? Päriselt? Kus me elame?

Savisaar kandideerib kohalike omavalitsuste valimistel. See on okei. Aga Linnahalli üle võõpamine on kuritegu. Peatage ometi see hullus! Laske tänavakunstil elada! Või peaks Edward Von Lõnguse ka kriminaaliks nimetama?

Anna oma allkiri mahapesemise vastu: http://petitsioon.ee/keelame-piradose-maalingu-eemaldamise-linnahallilt/#btn-sign

Exit mobile version