#firstworldproblems

Kas teil on mõnikord nii, et mõni mööbliese hakkab kodus nii häirima, et ajab hulluks? Mind ajab juba mõnda aega hulluks meie diivan. Diivan on ostetud vist mingi kuus aastat tagasi, kuid ei näita mitte ühtegi vananemisemärki, ilmselt on see üks sedasorti diivaneid, mis lihtsalt on sellise kvaliteediga, et selle katki minemiseks peaksin ma vist lihtsalt talle mõne suurema tööriistaga kallale minema. Või noh ütleme nii, et tegelikult ei häiri mind niivõrd diivan, kui selle kangas ja see, et tal ei saa külgi vahetada. Ma tahaks, et see oleks vahelduseks akna all ja kuigi ta minu arvates sobib sinna ka niimoodi, siis teleka vaatamise mõttes on diivan valesti. Kuid seda ei anna ümber tõsta ja nii see diivan mind häiribki.

img_5986IMG_5996.JPG

Mingist hetkest hakkas mulle pinda käima ka meie vana diivanilaud, kuigi ka see on täiesti korralik ja tegelikult ei vaja absoluutselt välja vahetamist. Lihtsalt enam ei meeldi ja ma ei tea, mis temaga peale hakata. Ma sain küll Lauad.ee-st päris hea pakkumise uue laua jaoks, kuid siis hakkas koi minus mõtlema, et aga tegelikult häirib mind kõige rohkem see, et meil pole köögis kappe, vaid on riiulid. Ja ma tahan kappe. Ma tahan, et kogu mõttetu pahn oleks silma alt peidus ja ma ei peaks Marekiga kogu aeg vaidlema selle üle, mis seal riiulil olla võib. No ja siis ma leidsin mingi Mareki vanaema vana laua, mis tegelikult on ülišeff ja muutis mu rahutu hinge tiba rahulikumaks, sest kahest häirivast asjast üks sai (ajutiselt?) silma alt ära. Panin sinna ahju kõrvale peitu.

IMG_5994.JPGIMG_5999.JPGIMG_6007.JPG

Diivanipatjadest, kardinatest ja põrandast ei hakka ma isegi rääkima. Rasked on need “firstworld-probleemid”.  Aga kuusega (mis sellest, et kunstkuusk) olen ma sel aastal rahul. Mul ei olnud meeles, et meil on terve hunnik retrokuuseehteid ja ma ei pidanudki neid koledaid-igavaid-vanu kuuseehteid, mida me viimased sada aastat kasutanud oleme, kasutama. Kõik polegi nii kole. Ma ei tea, mis retrolainel ma olen, aga ma tahaks veel neid paberringidest vanikuid ka kuusele teha. Teate ju küll neid, lasteaedades tehakse neid minu meelest siiani. Kui ma veel suudaks üles leida tädi Siiri tehtud ehted, siis ma oleks veel rohkem rahul.

Glitter-võtmehoidja-kuusehe on Ida selle aasta kingitus meile Lillehammeri lasteaiast.

IMG_5987.JPG

Sometimes I just laugh about myself how simple and not important things can get to my nerves. Like this sofa we have. I really don´t like it, but it is one of these good quality sofas, that will not die, unless we kill it and we have no reason to do so. Siz years old, but still god as new. But I don´t like the colour and pattern, I would like to have something more stylish.

The same with our old coffee table. Also more than 10 years old, but made of quality wood and will probably stay young forever. I got a very good deal from an Estonian company for new table, but then I remembered that I also hate that we don´t have kitchen cabinets, only shelves and I want cabinets more than anything in our house right now. Okay, the blankets, and pillows and carpets too, but I can manage with those.

I found an old coffee-table that belonged to Mareks grand (or greatgrand) mother and I thought to replace the old one with this vintage table. I think it is pretty cool, so at least for a while I am semi-satisfied.

Yes, these are the first world problems I sometimes deal with. I know, I know, lame.

 

10 thoughts on “#firstworldproblems

  1. Ma lahendaks diivani probleemi üsna lihtsalt- ostaks mõne ilusa voodikatte (näiteks Ikeast saab paarikümne euroga ilusa ja mõnusa) ja viskaks kasvõi niisama diivanile peale. See oleks kõige lihtsam lahendus. Veidi keerulisem lahendus nõuaks juba sinu või Mareki näpuosavust. Nii palju, kui ma kõrvalt näinud olen, siis klambripüstoliga saab väga lihtsalt diivanitele/toolidele uusi katteid ümber panna (küljed ja istumisalused). Ja diivani seljatugedele mahub kindlasti ka mõni kaubanduses müüdav padjakate ümber.
    Spetsiaalse diivanitele mõeldud kangaga üle löömine läheks juba arutult kalliks, eriti arvestades, et sa diivani kujuga nii ehk naa rahul pole. Sry, kui ma nüüd Mr. Obvious olin oma “lahendusega” 😀

    • No mul endal näpuosavust pole, Marekil aga küll – siin on probleem selles, et tal on tegemist ootavate tööde nimekiri nii pikk juba:D Aga tead, sa siiski andsid mulle paar mõtet – ma selle peale pole tulnudki, et seljatugedele padjakatteid vaadata. See oleks juba pool võitu ja siis vbla tõesti annaks teki või pleediga asja veel paremaks teha. Näed, tasub ikka kurta!

    • Meil on istumispatjadega selline jama, et polegi. alumine osa on kõik ühes tükis (st kahes omavahel ühendatavas tükis, aga patju otseselt ei ole), see teeb selle imelihtsa nipi keerukamaks. seljatoepatjadele saaks küll ehk tõesti ka mina uued katted nii õmmeldud. Aga nüüd jääb ikka see nõme alumine osa, pean Marekilt tellima ekspertarvamuse, et kas siin annab midagi teha:D
      Nüüd lähen IKEA hack pinterestima:)

  2. Kas diivani külgi ära eemaldada ei saa, nii et jääks ainult ilma käsitoeta diivan? Siis uus kangas peale, et peita kruviaugud või mis sealt välja koorub.

  3. Ahhh, esimese maailma probleemid, mu lemmikud!
    Mul on praegu “õudne suur mure” – ma tahan uut talvejopet. Tegelikult on mul olemas talvejope, Eckö oma ja täitsa viisakas ja soe ja noh, käib ju täitsa küll (missiis, et ta kipub seljas “üles ronima”, on kärtspunane ja lörts ikkagi kipub läbi tulema). Ja siis on mul ka mantel, millel lukuga on küll pisike probleem aga see oleks 10€ ja poole tunni küsimus lukk ära vahetada. Aga ikka mu kuklas istub üks jonniv tegelane, kes karjub mulle, et no kurat, ma tahan uut jopet ju. Ja mul on isegi jope juba välja vaadatud (ülikerge ja ilus ja mõnus Kari Traa), sellel on isegi praegu soodukas ja põhimõtteliselt oleks mul arvel isegi see raha olemas AGA! Jõulud tulevad ju ja siis see realistlik tegelane seal kuklas nüpeldab seda jonnivat tegelast, et võta kokku ennast, sul on praegu jope ja mantel ja jõulud võtavad niigi nii palju raha ju, lõpeta ära juba.
    Aga tahaks ikkagi jonnile järgi anda ja poodi uue jope järgi minna.
    Nii et – ei ole sa üksi oma esimese maailma murega 🙂

Leave a Reply