Site icon Eveliisi eluviis

Koledad toidupildid sotsiaalmeedias/Ugly food photos

Advertisements

Siin mingit blogijat (vist?) hiljaaegu häirisid kaunilt sätitud toidupildid sotsiaalmeedias. Pean tunnistama, et mingi hetk viskasid ka mul igasugu gurmeeõhtusöökide pildid ära, aga ise pole ma ka patust prii. Kui ikka midagi ilusat/head lauale saab, siis on rusikareegel, et camera eats first ja pilt läheb Instagrami üles. Mulle lihtsalt meeldib toit ja noh tegelikult (ilmselt ma olen lõhestunud isiksus) ilusad toidupildid ka.  Ma ei ole ise mingi kunstfotograaf ega ka tea liiga palju toidust, minu pildid feilivad oh so often, kuid mulle meeldib katsetada ning siis edeva ja publiku tähelepanu järgi janunevana jagan ma oma “kunsti”. Ma saan ka aru, miks teised oma kunsti jagavad.


Millest ma aga aru ei saa on KOLEDAD ja suvalised toidupildid sotsiaalmeedias. Noh näiteks tubli pereema teeb pühapäeval pannkook ja siis on Facebookis suvaline lärtsakas pannkoogikuhi ja moosipurk, tekst juures “njämma, alustame päeva isetehtud kookide ja moosiga”. Kortsus käterätik ja pannilabidas paistavad ka. Okei, ma saan aru, et kõigil ei ole blogi, kus oma edevust rahuldada, aga jumala eest, tee see pilt siis natukenegi apetiitseks. Me kõik teame, milline pannkook muidu välja näeb. Või siis pilt praepannist ja lihast, juures tekst “mussale üllatust tegemas”. Ma ei hakka isegi kommenteerima seda, et inimesed oma elukaaslasi “mussadeks” kutsuvad. Hiljuti jäi mulle silma pilt ahjus tehtud juustusaiadest tomatiga, selline suvaline halva nurga all tehtud pilt, sest peale pidid mahtuma ka vaasis roos ja kommikarp, juures tekst “selline üllatus ootas mind ees kui koju tulin”. Pildi tahaplaanile oli loomulikult jäänud pesurest, lilleline tekikott ja jumal teab, mis veel. No miks inimesed selliseid koledaid pilte jagavad? Kodused toidud on imemaitsvad, süldilaua-sünnipäevad tihti toredad, aga kauss rosoljet ja mustad noad-kahvlid ei kiida ei toitu ega kokka. Natuke silma ja kriitikameelt võiks ju kõigil olla. Eraldi teema on suvakal taustal suvakad pildid rafaello karpidest, šokolaaditahvlitest ja roosidest, mis “minu muss” tõi. Ka neid saab ju kenasti pildistada. Võta see pesurest ja lilleline tekikott ära, tee pilt neutraalsel taustal ja juba ongi ju parem.

Mida teie arvate? Olen ülekohtune? Palju ja milliseid toidupilte teie ja teie tuttavad jagavad sotsiaalmeedias? Alloleva pildi “varastasin” meie kokandusgrupist. Mul on üks sõbranna, kelle kõik isegi suvalised (toidu)pildid on alati kenad.

// I cannot understand ugly food photos in social media. I also like to try to take “art photos” of food and post them to Instagram or blog, seeking for positive feedback, attention and glory, I also like to look at nice and inspiring table settings, food etc, but there is a line between what one should and should not post on social media.

I understand that not everyone has a blog where to show off, that is why good housewives post their photos on Facebook – one in every hour, but when you post a photo of pancakes and a jar of jam, is it so hard to at least try to make it look good. A pile of panncakes, just like it is, doesn’t look nice on photo. It can taste heavenly, but the photo shows just that you have no sense of beauty. Photos of fried eggs on the pan or fried meat with comments “surprising honey” don’t look good if you just take a snap while frying. It looks messy and ugly. A flowery towel and dirty dishes on background – a big no no. Homemade food often tastest better than nothing else, but bad photos will not compliment the cook nor the food. A bit of critical eye is not much to ask, right? 

I am not trying to say I am good in taking photos, I am a total amateur and often fail, but I like to experiment. Those housewifes with too mu h spare time anyway could also try. My Facebook feed would look a lot better:D And the corny random photos of chocolate candies, hearts and roses. Come on! You should realize it is so yesterday to take a random snap and comment it “so blessed to have the best honey who surprised me with something so special”. It’s not a pair of diamond earrings or a new Range Rover. It is chocolate! If you still wish to share this with us, god damn it, take the ugly flowery towel and dirty laundry away when you take the photo. Be creative! Don’t make food and chocolate make bad on internet;)

Exit mobile version